luca kutya fekszik a fuben es nagyon figyel
elet a menhely utan

Az örökbefogadás napja, az új élet kezdete!

Az örökbefogadás napja volt életem legjelentősebb napja. Azonban ahhoz, hogy kicsit megértsétek miért vagyok olyan amilyen, úgy érzem el kell meséljem a menhely előtti- igen rövidke- életemet is.

Élet a menhely előtt

Születésem után, testvéreimmel és anyukámmal együtt azonnal kidobtak minket. Megmentőim egy szatyorra lettek figyelmesek, amiből fura zajok szűrődtek ki, a szatyor mellett anyukám feküdt, megtörve, keservesen sírva.  Azonnal vittek minket az állatorvoshoz, de nem sok esélyünk volt a túlélésre, csúnya állapotban voltunk…

Az állatorvos után a debreceni Együtt az állatokért Alapítvány gondozásába kerültünk. Köszönhetően a kitartásuknak, engem és anyukámat sikerült megmenteni. Etettek, itattak, melegen tartottak, és orvosi felügyelet alatt voltam. Tőlük kaptam a Luca kutya nevet. Meggyógyultam, szépen cseperedtem a menhelyen. Aztán amikor a gondozóim elérkezettnek látták az időt, átkerültem Anyukámhoz a kennelbe. Anyukámat sajnos nagyon megviselte, hogy kidobták Őt szeretett gazdái és rajtam vezette le a feszültséget. Semmit nem lehetett csinálnom, nem ehettem, nem ihattam, csak ha ő engedélyt adott rá. Rettegésben éltem, csak fegyelmezetten állhattam a kennelben. Emiatt elég érzékeny, olykor félénk kutyus lett belőlem. Utólag belegondolva, hálás lehetek ezért anyukámnak, hiszen mint kiderült, pont ez a fegyelmezettség keltette fel leendő gazdáim figyelmét, amikor ellátogattak a menhelyre……

luca kutya az örökbefogadás napján a családdal

Az örökbefogadás napja.

2017.03.25. Ez a nap más volt, mint a többi unalmas menhelyi nap. Már korán reggel kikerültem a kennelből, nagyon sokat simogattak, búcsúzkodtak a gondozóim. Miközben rendbe tettek, mondogatták, hogy Luca készülj, kezdődik az új életed, költözöl a tutiba 🙂 De, mi az a tuti? Milyen az élet a menhely után? Mi történik velem?

Mondjuk valamit sejtettem, mert egy cuki család már többször elvitt engem sétálni, megsimogattak és szeretgettek. Emlékszem, mikor először megláttam Őket, azonnal elővettem a legelőkelőbb, legnyugodtabb, mintakutya megjelenésemet, és milyen jól tettem. Apa azonnal kiszúrt és ragaszkodott hozzám! Pedig Anya a szomszéd kennelben lévő ugribugri németjuhászt szemelte ki, de szerencsére Anya hamar rájött, hogy egy higgadt kutyus sokkal inkább való egy alig 2 éves gyerek mellé, mint egy nagy szeleburdi. Így kerültem, hát A CSALÁD szeme elé.

Ez tényleg az örökbefogadás napja?

Szóval valamiért éreztem, hogy hozzájuk lehet köze az aznapi sürgés forgásnak körülöttem. Még a végén teljesül az álmom és lesz otthonom és családom? Bevallom, eléggé izgatott lettem. Lényemből fakadóan, izgatottságomat behúzott füllel és farokkal, testemet rezgő módra váltva fejeztem ki. Aztán egyszer csak megjelent a menhelyen A CSALÁD, láttam rajtuk, hogy ők is izgatottak (habár ők nem remegtek 🙂 ) és boldogok! Némi papírmunka és egy közös fotó után, a gondozóim végső búcsút vettek tőlem,  és átadtak az új gazdáimnak. (Ha érdekel az örökbefogadás menete, olvasd el Anya írását!) Ekkor már teljesen össze voltam zavarodva, legszívesebben hangyaméretűvé zsugorodtam volna, annyira nem tudtam mit kezdeni a helyzettel. Ez tényleg megtörténik? Haza megyek? Lesz családom? Végre igazi kutya életem lehet?

Viszlát menhely!

luca kutya az orokbefogadas napjan az autoban

Beültünk az autóba és elindultunk! Hát ennyi volt, viszlát menhely! Anya végig simogatott, próbált nyugtatni, hogy most már sokkal jobb lesz nekem és végre velük vagyok! Mivel én érzékeny kutya vagyok, akármennyire is örültem legbelül, kívülről csak annyit láttak rajtam, hogy riadt vagyok és remegek, hiszen új volt nekem minden. Miután kiszálltunk az autóból Anya elment velem sétálni, életemben először sétáltam utcán. Elég rémisztő volt, a sok autó meg a többi jármű, gyalogosok mindenhol, túl sok volt az inger! Ráadásul elment mellettünk egy óriási ló!…

Sétautunk a kutya-kozmetikushoz vezetett, mert Anya szerette volna, ha frissen és üdén lépem át az új otthon kapuját. Mondjuk én annyira nem örültem ennek, mert rettenetesen utálok fürdeni. De túléltem.

Kezdődhet az új élet! 

luca kutya haza az örökbefogadás napján

Kozmetikus után hazasétáltunk és elfoglalhattam az új otthonomat. Azonban az ezen a napon ért óriási stressz hatására, nem vágytam másra csak egy biztonságos helyre, ahol egyedül lehetek.  Azonnal meg is láttam a kuckómat, egy full extrás kutyaházat. Ott vártak a játékaim (a micsodáim?), a tálak, póráz, minden szuper felszerelés. Bemenekültem és eszem ágában nem volt előjönni. Próbáltam feldolgozni az eseményeket.

luca kutya éj életének első napján a kertben anyaval

Tudom, hogy az átlagos kutyák rengeteg puszival és farok csóválással hálálnák meg az első pillanattól fogva, hogy Új Életet kaptak, de én már csak ilyen érzékeny kutya vagyok, kicsit más mint a többi! Emlékszem, Anya ott ült a házam előtt nagyon sokáig, szólongatott kedvesen, ételell kínált, várta, hogy kimenjek és megszeretgessen. Kitartása eredményes volt, ugyanis előbb utóbb megjelentem és közel engedtem magamhoz. Itt alakult ki közöttünk a bizalom. Azt hiszem, ekkor értettem meg, hogy mi történik velem;

…megmentettek és végre hazataláltam. Kezdődhet az új élet a menhely után…….

Ezeket is elolvasod?