Luca kutya Anyaval kirandul
elet a menhely utan

Kirándulás kutyával

A kirándulás kutyával szuper program embernek is, kutyának is.  kirandulas kutyaval barlangbanA Balaton mindig különleges élmény, hiszen legalább egy hétig ott vagyunk és együtt van a Család apraja nagyja. De szerencsére nem csak a Magyar Tengerre visz magával a Család.

A menhely utáni életem igen aktívnak bizonyul. Azon túl, hogy az elmúlt években heti 20-30 km-t futok anyával,  igazi kiránduló kutya vált belőlem; voltunk közösen városlátogatáson, elkísértem a Családot étterembe és többször túráztunk is. Nagyon élvezem ezeket a kirándulásokat, jó kicsit kimozdulni a megszokott környezetből és felfedezni a világot. Egészen megváltozik ilyenkor a viselkedésem; határozott, érdeklődő leszek, minden inger felkelti a figyelmemet.

Mindig izgatottan huppanok be az autóba, sosem tudom, hogy mi fog történni. Anya mindig azt szokta mondani, hogy egy álomkutya vagyok, mert sosincs velem gond. Az utazást higgadtan, türelmesen végig ülöm, soha nem pisilek be, ugatok vagy mászkálok. A kirándulások alatt is figyelmes vagyok és betartom a viselkedési szabályokat. Amikor túrázunk az erdőben, nincs rajtam póráz,  ugyanis a kutyaiskolának köszönhetően visszahívható vagyok. Na jó, azért előfordult már, hogy nem tudtam ellenállni egy-egy vad illatának és eltűntem pár percre, de utána előkerültem 🙂 Hiszen miért is akarnék elmenni onnan, ahonnan szeretnek és vigyáznak rám? A legjobban az erdőkben szeretek túrázni, hosszú kilométereken át, lefárad ember és kutya egyaránt. Szerintem ez az igazán élménydús kirándulás kutyával.kirandulas kutyaval to korul

Bármikor, bármennyit képes vagyok sétálni, hiszen én ilyenkor érzem magam a legjobban, elvégre vérbeli kiránduló kutya vagyok! Nem hiába szokták a kutyákat gyakran sétáltatni, még akkor is, ha kertes házban lakik. Szükségünk van új ingerekre, ismeretlen szagokra, új felfedezendő területekre. A kirándulások minden igényünket kielégítik és persze szuper közös élményeket szerzünk együtt a Családdal

Ha Te is kedvet kaptál a kiránduláshoz a kutyáddal, itt van pár ötlet, hogy merre induljatok: 15 úticél kutyával kiránduláshoz.


Luca kutya turazik a csaladdal kirandulas kutyaval varosban Luca kutya az auto csomagtartojaban

Ezeket is elolvasod?