Luca kutya és a csalad a balatonon
elet a menhely utan

Luca kutya otthon a Családdal

Hogyan telik Luca kutya napja otthon a családdal, amikor éppen nem a Balatonon nyaral vagy a hegyekben kirándul? Képzeljétek, én annyira szerencsés vagyok, hogy valaki a Családból mindig otthon van, így én egész nap az ágyikómban tudok pihenni bent a lakásban, a Család közelében. Egészen idilli életem lett a menhely után, ugye? 

Luca kutya otthon a családdal az ágyában

Luca kutya otthon a családdal egész nap? De mégis hogyan?

Amikor a Családhoz kerültem, Anya nem dolgozott, mert Kornél (az alig két éves kisgyerek, akit korábban említettem) még kicsi volt és vigyázott rá. Nem sokkal később Anya pocakja egyre nagyobb lett, majd egyszer beállítottak egy elképesztően kicsi emberrel, aki az Olivér nevet kapta. Azonnal levett a lábamról, az első perctől óvtam őt, vigyáztam rá! Szóval újabb (még)kisebb gyerek, tehát Anya továbbra is otthon lehetett velem (is).Luca kutya otthon a családdal Ha érdekel milyen volt az összeszokás gyereknek és kutyának, olvasd el a linken lévő történetemet is!

Telt az idő és észrevettem, hogy Apa is egész nap otthon van, és az időközben óvodás nagyfiúvá érett Kornél sincs óvodában. Mint később megtudtam, valami vírus, vagy mi miatt. Hát nem nagyszerű? Az egész Család otthon van és én nem vagyok egyedül! Egy idő után a srácok újra jártak oviba és suliba (merthogy közben az alig kétéves kisgyerek iskolás nagyfiú lett, a kisbaba pedig óvodás), de Anya és Apa maradtak otthon!

Így történhetett meg tehát, hogy mióta a Családdal élek, hozzászoktam, hogy lényegében sosem vagyok egyedül. Persze, ez nem teljesen igaz, hiszen rendszeresen megy el a Családom nélkülem 1-1 éjszakára, amit nehezen viselek. Olyankor nem eszem, nem iszom, ki sem mozdulok a kutyaházamból. Mi lesz velem, amikor majd egyszer eljön az idő, hogy reggelente kiürül a ház és én egész nap egyedül leszek? Remélem azért még jó sokáig fog ez az idilli állapot tartani!

Megdolgoztam ám azért az ágyért!

Mint említettem, mindennapjaim többnyire punnyadással telnek a csodaszép ágyikómban, otthon a családdal! Apropó ágyikó! Eleinte a Család, de leginkább Apa, határozott elképzelése az volt, hogy egy kutya nem igazán való a lakásba, ezért lett a full-extrás házam, kint az udvaron. Azonban igen hamar rájöttek, hogy a valóság bizony más lesz. 🙂 Ugyanis ahelyett, hogy a csilivili házamban legyek, én inkább letáboroztam a teraszajtó elé (ami üvegből van, így beláttam a lakásba) és a létező legellenálhatatlanabb, leginkább könyörgő arcomat mutattam feléjük egész nap. Luca kutya a napozóágyon a kertbenMondanom sem kell, hogy bevált! Hiszen mire beköszöntött az ősz, már bentről figyeltem a Család életét a vadiúj, csak nekem varrott szivecskés ágyikómban. 

Miáltal én egy hiper- szenzitív, értelmes, empatikus (és szerény 🙂 ) kutya vagyok, azonnal alkalmazkodtam a benti szabályokhoz. Pontosan tudom, hová mehetek be és hová nem, nem rohangálok a lakásban, tisztán tartom, soha egyszer sem piszkítottam be. Tiszteletben tartom gazdáim igényeit, igyekszem minél kevesebb gondot okozni számukra. Mert mi, menhelyi kutyák már csak ilyen hálásak és alázatosak vagyunk!

Jajj, csak nehogy jöjjön egy repülő!Luca kutya a napozóágyon fekszik a kertben

Említettem már, hogy érzékeny vagyok. Ez a tulajdonságom egyben a legjobb és legkellemetlenebb is. Jó, hiszen emiatt vagyok rendkívül szófogadó és alázatos. Ugyanakkor sokszor reszketek a semmitől is, ahogy mondani szokták. Félek, ha megy a repülő felettünk, félek a tűzijátéktól. Óriási trauma, ha valamiért nem mehetek be a lakásba (pl Anya takarít), sokszor magam sem tudom mitől félek. Sajnos ennyire mély nyomott hagyott bennem, hogy a kutya Anyukám, akivel egy kennelben voltunk a menhelyen, szörnyen bánt velem. Ez van, egy pszichológus biztosan vagyont keresne rajtam. Azért szerencsére annyira nem drámai a helyzet, viszont a történet úgy kerek, ha erről is őszintén írok! Itt egy cikk, ha szívesen olvasnál a félénk kutyákról többet: Félős kutya

Szóval az eltelt évek alatt teljesen összeszoktunk, a fejemben már csak egy halvány rossz emlék marad a menhelyi élet. Minden kutya megérdemli, hogy otthon legyen a családdal! El sem tudnám képzelni az életemet a családom nélkül, de úgy érzem ők sem nélkülem, gyakran hallom Anyától ezt a mondatot:

Soha nem lesz még egy ilyen hálás és alázatos kutya mint Luca, számunkra Ő a legtökéletesebb!

Ellenállhatatlan nézésem

kép 1 / 9

 

Ezeket is elolvasod?