luca kutya fekszik a hatan az agyaban
elet a menhely utan

Gyerek és kutya? Naná!

Sajnos sok kutyaszerető család azért nem vállal kutyát, mert attól tart, hogy a kutya gyerek mellé nem való, biztosan nem tudnának összeszokni. Ezt bizony határozottan cáfolom! Csak ránk kell nézni 🙂 Vagy, ami még rosszabb, mivan, ha a kutya bántja a gyereket?! (na ezt egyenesen kikérem magamnak!) Anya majd biztosan kivesézi a témát valami okos írással, én most csak elmesélem, hogy milyen az élet a menhely után két eleven sráccal….

Összeszokás gyereknek és kutyának

gyerek es kutya a hobanA nagyobbik töki (ahogy Anya hívja), majdnem 2 éves volt amikor a Családhoz kerültem, így nekünk össze kellett szokni, gyereknek és kutyának egyaránt.

Bevallom, az elején nagyon féltem tőle, mert azt gondolta rólam, hogy plüss állat vagyok, és aszerint bánt velem. Ráadásul egyáltalán nem találkoztam előtte kisgyerekkel, ők teljesen mások, mint a felnőttek. 

gyerek es kutya az erdoben

Szóval az elején neki rá kellett jönnie, hogy én is érző lény vagyok, és bizony fáj, ha belém rohan, vagy rám ugrik…..Nekem pedig el kellett fogadnom, hogy ő csak egy kisgyerek és alkalmazkodnom hozzá; tűrni, tűrni, tűrni….

Az összeszokás folyamatában  párszor előfordult, hogy túlságosan nagy fájdalmat okozott nekem Kornél, olyankor rászóltam, hogy ‘Eddigésnetovább’!  Anya és Apa soha nem szidott le ezért, inkább elmagyarázta Korinak, hogy én is érzem ám a fájdalmat és legyen kedves, óvatos.  Szerencsére hamar megértette, ezután könnyedén összeszoktunk.

Kisbaba a családban!

gyerek es luca kutya a szonyegen

Aztán megszületett Olivér is. Vele egészen máshogy alakult ki a kötődés. Már Anya pocakjára is sokszor rátettem a fejem, és amikor először megláttam Őt tudtam, hogy Ő az Új Családtag. Számára is könnyű volt az összeszokás, hiszen az első pillanattól fogva jelen voltam az életében. Lényegében, az első útja hozzám vezetett. Ugyanis, amint megtanult mászni, azonnal tudta, hol keresse az ágyikómat. Számára kevésbé voltam plüssmaci, hiszen a kezdetektől tanították neki a ‘kutya-szeretgetési-szabályokat‘. Illetve, a nagytesó mellett megedződtem, már könnyedén viselem a gyömöszölést! 

 

gyerek es kutya a fuben

Gyerek és kutya együtt nő!

Szóval most már két kis tökivel élünk tökéletes harmóniában! Tulajdonképpen együtt növünk fel! Sokat járunk együtt sétálni a közeli rétre, még szemetet is szedtünk ott közösen! Télen szánhúzó kutyává változom, őrzöm az álmukat, játszunk, szaladgálunk, kirándulunk és még megannyi klassz emléket gyűjtünk!

Nem is kérdés tehát, hogy minden családban legyen legalább egy kutya, természetesen menhelyről örökbefogadott, például a Debreceni Kutyaház Állatotthonból! 🙂

Olivér nagyon szeret!

kép 1 / 11

Ezeket is elolvasod?